Referat: Skogsbo/Avesta IF - Horndals IF

SAIF - HIF 6-5 (4-1)

Förlust med uddamålet (6-5) i en målrik match mot SAIF
Horndal ställde upp med många nya spelare då vi hade många återbud (9 förhinder).
Märktes lite i första halvlek då vi inte var 100% samspelta.
Tog den här matchen som konditionsträning och att lära känna varandra rent spelmässigt.
För många var det första gången man spelade match på stor plan.

SAIF började bäst och gjorde 1-0 redan i 2:a minuten.
HIF replikerade 10 minuter senare efter att Magnus Sjöström lyft en frispark mot bortre delen av straffområdet som Najib Faghiri nickade snett in mot mitten i straffområdet. Där kom Albin Sjöström resolut och nickade in kvitteringen till 1-1. Snyggt!

Efter det kunde SAIF göra 3 mål innan halvtid, eller rättare sagt 2 mål. Ett av målen var ett självmål av oss.
4-1 i halvtid alltså.

Linus Engberg i mål fick kliva av med knäkänning, likaså Tony Nillson.
Hoppas det inte är någon fara...

Vi fick stuva om lite till andra halvlek och vi gick in med inställningen att hålla ner siffrorna.
Det var tydligen en bra taktik för vi stod upp riktigt bra.
Tycker faktiskt vi då var det bättre laget.
Vi pressade smart och började släppa boll i rätt lägen. Riktigt kul att se trots att vi inte har hunnit spela ihop oss egentligen...

4-2 gjorde Nooroz Hooseyni på retur rätt upp i nättaket.
Efter det ökade SAIF på till 5-2 på straff.
Sedan skulle jag vilja säga att vi var det lag som spelade bäst och tycker vi förtjänade ett oavgjort resultat.
Det räckte dock inte riktigt ända fram.

5-3 gjorde Milad Sarwari påpassligt på retur efter skott/passning av Nooroz Hoosyni.
SAIF ökade sedan på till 6-3 innan Magnus Sjöström reducerade 2 gånger om.
6-4 satte han direkt på en frispark och 6-5 gjorde han på straff efter att Milad Sarwari hade blivit fälld.

Beröm till alla, framför allt för andra halvlek där vi var det bättre laget. Vi var då lite hungrigare än SAIF och låg ofta rätt i våra positioner, både framåt och bakåt
Extra beröm till Milad Sarwari som gjorde ett kanonjobb när han kom in i anfallet i andra halvlek.
Likaså förtjänade Albin Sjöström ett extra plus för ett bra jobb bakåt när han fick gå ner på backplats i andra halvlek.